Recollida de signatures per escola matinera i activitats extraescolars 2020-2021

Des de l’Ampa del CEIP Mestalla, ens agradaria informar les famílies sobre la situació en què es troba el servei de Matinera que hem vingut oferint tots estos anys. A causa de la situació excepcional generada per la COVID-19, ens està resultant molt difícil posar en marxa este servei, fonamental i absolutament necessari per a moltes famílies.

Inicialment, i gràcies a la inestimable col·laboració de LICEX, l’empresa que durant molt de temps ens ha oferit la Matinera i les extraescolars a un preu accessible a les famílies (una cosa fonamental per a l’AMPA), vam plantejar un projecte a Direcció on prevalia la salut per damunt de tot. Aquest projecte es basava en la NO-ruptura dels grups bambolla, i per a això tot l’alumnat que fera ús del servei, de 07.30 h a 09.00 h, accediria directament a la seua aula. Cada aula comptaria amb un monitor o monitora, independentment del nombre d’alumnes, el qual tots els dies seria el mateix en cada aula. Aquests monitors i monitores, i gràcies a LICEX, serien de confiança, això és, o bé antic alumnat o bé monitores de menjador, a un preu estimat (no tancat) de 30 € al mes, a revisar quan estiguera en marxa. Tot i que vam explicar que l’alternativa (si la proposta de l’AMPA no es duia a terme) era que les famílies enviaren els seus fills i filles amb familiars d’edat avançada, o a salons lúdics o parcs de boles on s’ajuntarien amb alumnat d’altres grups i centres diferents del CEIP Mestalla, l’escola no va vore la viabilitat i ens va emplaçar a valorar-ho en el futur. Hem intentat buscar una solució transitòria i temporal per a les famílies que no tinguen una altra opció en l’acadèmia Helen Doron, molt pròxima a l’escola, però amb una capacitat molt limitada a causa de les mesures que s’exigeixen per a garantir la salut de l’alumnat.

És per això que estem recollint signatures entre les famílies (en les hores d’entrada i eixida) per a tornar a sol·licitar este servei fonamental en la conciliació familiar i laboral. Esta vegada per escrit i perquè siga votat en el pròxim Consell Escolar, l’òrgan de Govern del centre on famílies, professorat, AMPA, Direcció, Ajuntament, consergeria i alumnat estan representats. Si el Consell Escolar ho aprova en la votació, ho implementarem immediatament. En cas contrari, amb les actes de votació negativa, acudirem a l’Ajuntament perquè done una solució per a les famílies, de qualitat i preu accessible en què prevalga la salut per damunt de tot.

Som plenament conscients de l’esforç ímprobe que està fent el centre, el professorat i la Direcció per a garantir la salut i l’educació dels nostres fills i filles en les condicions actuals, i des d’ací volem agrair-los-ho, sabem que no és fàcil en absolut. També ens consta que aquest projecte, que va nàixer en la nostra AMPA, ha agradat molt en altres centres de la zona, i l’han posat en marxa amb resultats molt satisfactoris. Així mateix, creiem que la nostra Direcció i el nostre professorat no tindria problema a implementar-ho si l’Ajuntament, com a propietari de les instal·lacions, els donara autorització.

Sense més, animar-vos a signar la petició de la recollida de signatures perquè l’Ajuntament siga conscient que les famílies demanem una solució que ens permeta conciliar treball i vida escolar dels nostres fills i filles.

PROYECTO Y PROTOCOLO COVID-19 ESCUELA MATINAL 2020-21 CEIP MESTALLA

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.