BENVINGUDA CURS 2020/2021

Com sabeu, el passat 7 de setembre el CEIP Mestalla va reobrir les portes a l’alumnat després de cinc mesos d’inactivitat en el centre. 

Han sigut unes setmanes d’adaptació de tota la comunitat educativa a les noves circumstàncies escolars ocasionades per la covid-19: aules bambolla, màscares, distància de seguretat, entrades i eixides escalonades, etc.

De moment l’escola no permet la creació de l’escola matinera ni la impartició d’activitats extraescolars al·legant que són incompatibles amb les mesures sanitàries adoptades pel centre. Malgrat això, des de l’AMPA continuem intentant-ho emparant-nos en el fet que en la RESOLUCIÓ de 17 de juliol de 2020, del secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional, per la qual s’aproven les instruccions per a l’organització i el funcionament dels centres que imparteixen Educació Infantil de segon cicle i Educació Primària durant el curs 2020-2021, s’estableix que “els centres podran organitzar estes activitats (complementàries i extraescolars) sempre que es puga garantir la distància mínima interpersonal d’1,5 metres i que a més es dispose d’un registre amb la relació de l’alumnat existent”. De fet, en altres escoles públiques pròximes, estes activitats sí que s’estan duent a terme. La nostra voluntat no és comparar-nos amb altres, sinó que les nostres famílies puguen conciliar i que no recaiga sobre elles tot el pes dels problemes derivats de la situació epidemiològica actual. No oblidem que la nostra prioritat és la salut de les nostres filles i fills i de totes aquelles persones que conformen la comunitat educativa del CEIP Mestalla.

De moment hem arribat a un acord amb una acadèmia pròxima que donarà un servei semblant al que s’oferia a l’escola i que traslladarà els xiquets i xiquetes al centre en l’horari d’entrada. Tot i això, la nostra prioritat continua sent aconseguir la celebració de l’escola matinera en les instal·lacions del col·legi, respectant els grups bambolla i amb el mateix preu dels  anys anteriors.

El pròxim 14 d’octubre tindrà lloc l’assemblea anual de l’AMPA. És una oportunitat per a conéixer-nos i intercanviar opinions. És molt important per la complexitat del curs escolar que iniciem que hi acudim i hi participem tots.

Una novetat d’enguany serà la inscripció telemàtica que esperem tindre operativa a partir dels pròxims dies. Recordeu que amb el pagament de la quota contribuïu a fer possibles moltes de les activitats que realitzen els vostres fills i filles; la totalitat de les festes (excepte la celebració del Dia de la Pau) són organitzades i pagades per l’AMPA (inclosos els regals de Nadal que rep cada aula) i que a més contribuïm al pagament d’orles de final de curs dels alumnes de 6é, agendes escolars per a Primària i a altres despeses del centre que contribueixen al benestar de l’alumnat. Amb la quota ajudem les nostres filles i fills i ajudem els altres. D’altra banda pertànyer a l’AMPA ens dona força per a plantejar problemàtiques a l’escola que de manera individual no podríem fer. En este cas, la dita “la unió fa la força” cobra més sentit que mai. Com a novetat, enguany estem treballant per a posar en marxa un sistema àgil perquè les famílies puguen plantejar-nos els seus problemes per a ajudar-los en la mesura que siga possible en la seua relació amb l’escola. Sempre respectant el dret a la intimitat i a la protecció del menor.

Com veieu és un curs complicat, però junts el tirarem avant. La il·lusió i satisfacció de les nostres filles i fills és la nostra prioritat.

Una abraçada virtual i benvinguts al curs 2020/2021.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.