Visita a les cuines i el menjador del col·legi

Vau estar a la Jornada Gastronòmica organitzada per IRCO i el col·legi? Tranquils i tranquiles! Ací, el resum!

La jornada tinguéal menjador del col·legi i es va dividir en tres parts:

1. Xarrada col·loqui amb les famílies, en la qual l’equip de cuina, els monitors, la direcció i secretaria del col·legi han contestats als dubtes de les famílies.
2. Mostra d’alguns productes que mengen els xiquets i xiquetes en el col·legi, com les verdures, fruites, hortalisses, els lactis, els sucs naturals i el pa.
3. Visita a les cuines i degustació d’una paella, fideuà i llesques amb ou.

IRCO elabora diàriament, en la cuina del col·legi, el menjar per a 400 alumnes. És un menú saludable que confeccionen d’acord amb la Guia de Menjadors Escolars 2018 de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Publica, amb la col·laboració del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana.

Així, l’equip del menjador ha informat les famílies de l’ús d’aliments de proximitat, de temporada, ecològics, així com d’algunes carns i peixos que mengen els xiquets i xiquetes.

Respecte a la pregunta d’una persona sobre els derivats carnis, com la llonganissa o l’hamburguesa, aliments que estan alguns dies del mes, ha informat l’equip del menjador que estos productes que ofereixen al col·legi, tenen un percentatge alt de carn magra d’alta qualitat i “són aliments que els prenen bé els xiquets, se’ls mengen fàcilment”.

També ha comentat l’equip del menjador que, a més de cuinar al forn o a la planxa, quan elaboren els arrebossats, els fan de manera casolana.

Sobre el report del que mengen diàriament, la direcció del col·legi ha comentat que s’ha posat en marxa en els cursos d’infantil.

A part del menjar, organitza activitats lúdiques en el temps del menjador, l’objectiu del qual és transmetre hàbits de vida saludables i conscienciar sobre la importància de cuidar el medi ambient. I ho fa a través d’un projecte educatiu, que enguany porta per títol “L’Escola de IRCOHéroes”. En cada mes de l’any, els xiquets i xiquetes van descobrint un súperpoder (el de la inclusió, de la innovació, el de la cura de la naturalesa, …).

Després del menjar, durant el temps del menjador, els xiquets i xiquetes poden triar joc lliure, tallers de LLEC, alguna activitat esportiva, torneig d’escacs, en el qual competeixen diversos cursos de primària, etc.

Una altra de les preguntes que han sorgit durant la visita és sobre el ‘sistema de premis/punts’ que apliquen en el menjador. És un mètode per a recompensar als alumnes i alumnes que han fet l’esforç de provar aliments i per tindre bons comportaments durant el menjador. Quan l’alumne té un total de 10 punts, se li entrega la Targeta d’Alimentació Equilibrada, que pot canviar amb un taller de manualitats o un bescuit casolà.

Dins d’este programa, en el qual es fomenten els hàbits de vida saludable, també destaca Foody, una mascota que es deixa veure en el col·legi i que als xiquets els agrada molt.

Després, les famílies han visitat les cuines, on se’ls ha informat de la constant rotació d’aliments, de l’ús del rentaplats industrial, en el qual desinfecten el parament, la coberteria i les safates a més de 75 graus i de la taula calenta, per a mantindre la temperatura del menjar (conserven a 65 graus els plats cuinats), des que es col·loquen els aliments en el plat fins que se serveixen, i per a conservar-los en un lloc higiènic.

La visita ha acabat amb la degustació d’una paella, fideuà i llesques amb ou. 😉

Salut!

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.